Länkar för dig som ska ta körkort

Här har vi samlat informativa länkar för dig som vill börja övningsköra och ta körkort. Du hittar samtliga nedan.

 

I den första länken kan du läsa om de mest grundliga och väsentliga delarna för att ta körkort – allt från förarbevis och körkortstillstånd, till hur du ansöker om att bli handledare, fordon du får köra, och hur du går till väga om du förlorar ditt körkort.

STR är en organisation för trafikutbildningsföretag som bedriver yrkesmässig förarutbildning (såsom trafikskolor). Deras primära syfte är att verka för en så bra förarutbildning som möjligt. Även körkort.nu hör till STR, där du bland annat hittar svar på alla möjliga frågor rörande körkort, såväl för personbild som motorcykel och lastbil. Du kan även få hjälp att hitta duktiga utbildare som är  anslutna till STR.

På Trafikverket kan du på ett enkelt sätt läsa om alla delmoment som krävs för att ta körkort med B-behörighet, med allt från den inledande ansökningen om körkortstillstånd till det det slutgiltiga kör- och teoriprovet. Trafikverket erbjuder även informativa filmer om att ta körkort på en mängd olika språk. Perfekt för dig med ett annat modersmål än svenska. Du kan bland annat se dem på spanska, turkiska, arabiska och franska. Samma filmer och information hittar du även på svenska.

Mölndals Trafikskola har med sina duktiga körlärare utbildat elever sedan 1935. Bor du Göteborgstrakten rekommenderar vi dig att ta körkort hem dem. Längre erfarenhet och kompetens är få som har!

Mölndals Trafikskola

Transportstyrelsens guide till körkort

Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR)

Ta körkort (en del av STR)

Trafikverkets guide till körkort för behörighet B

Trafikverkets filmer om körkort på andra språk

Trafikverkets filmer om körkort på svenska 

Har du frågor eller vill boka tid?

RING 08-590 72 200

eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig

  • Genom att kryssa i rutan nedan samtycker du till att Kullens Trafikskola behandlar personuppgifter om dig, i enlighet med vår personuppgiftspolicy

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.